Характеристики сортів

Ріпак озимий Черемош

З появою сорту озимого ріпаку Черемош, створеного методом гібридизації з подальшим добором на зниження вмісту ерукової кислоти і глюкозинолатів, товаровиробники одержали ще одного сильного представника олійних культур. Безеруковий і високоврожайний сорт, насіння якого містить до 48 % олії, маса 1000 насінин доходить до 4,5-5,5 г. Гарантована висока врожайність у комбінації з відмінними агрономічними властивостями, такими як стійкість до вилягання та осипання зробили Черемош фаворитом для вирощування в усіх грунтово-кліматичних зонах України.

Врожайність та якість продукції: характерним для сорту Черемош є велика кількість середніх і довгих стручків з крупними зернами, що в свою чергу закладає основу для високого, в межах 70-90 ц біологічного врожаю. Подальшою відмітною рисою є рівномірний рівень урожайності в різних зонах вирощування. Насіння містить 23,8 % білка. Вміст глюкозинолатів 11,8 мкМ/г. 

Властивості сорту: рослини озимого ріпаку Черемош виростають потужними, висотою 170-190 см. На відміну від сорту Тисменицький, наприклад, сім’ядолі Черемошу мають антоціанове забарвлення. Швидкий розвиток восени ідеально підходить для багатьох регіонів із термінами сівби від оптимальних до пізніх. Завдяки добре розвиненій кореневій системі Черемош підходить для мінімального обробку ґрунту. Типовими ознаками сорту є надійність, невибагливість до умов вирощування, висока регенеративна сила навесні. Зимостійкість становить 4,5, стійкість до вилягання – 4 бали. Сорт характеризується високою стійкістю до посуху, що дає можливість висівати його на півдні України. Вегетаційний період триває 300-305 днів. Насіння темно-коричневе, чорне.